Kategorioiden avulla sisältöä pyritään päätasolla jäsentämään niin, että tietoa on helppo löytää. Useasti sanotaan, että kategorioita voi verrata kirjan sisällysluetteloon ja avainsanoja eli tageja kirjan hakemistoon. Artikkeli on pakko kategorisoida, avainsanoja taas ei ole pakko käyttää ollenkaan, tosin se on erittäin suositeltavaa.
Kategoriat sivulla on lomake uuden kategorian luontiin sekä olemassa olevien kategorioiden listaus(katso kuva alla).Kategoriat osiossa kategorialle voi antaa nimen, polkutunnuksen, yläkategorian ja kuvauksen.

Kategoriat voi järjestää nimen, kuvauksen, polkutunnuksen tai artikkelien lukumäärän perusteella. Kategorioita voi myös etsiä vapaasanahaulla. Kategoriaa pääsee muokkaamaan klikkaamalla kategorian nimeä tai sen alla olevaa muokkaa linkkiä.
Useita kategorioita voi poistaa kerralla massatoiminnolla. Huomaa, että yleiset kategoriaa ei voi kuitenkaan järjestelmästä poistaa. Jos jonkin kategorian poistaa, tämä ei poista niitä artikkeleita, jotka kategoriaan oli sijoitettu, vaan artikkelit sijoitetaan yleiset kategoriaan, elleivät ne kuuluneet mihinkään muuhun kuin poistettuun kategoriaan.
Avainsanojen tarkoitus on kuvata tarkemmin muutamilla termeillä artikkelin sisältöä. Avainsanoja kannattaa käyttää yhdestä viiteen ja nimetä ne kuvaamaan mahdollisimman tarkasti sisältöä. Avainsanoja saa lisättyä julkaise napin vieressä olevasta valikosta kohdasta avainsanat(katso kuva).

Tai suoraan hallintapuolen artikkeli/sivu listauksesta pikamuokkaus kohdasta.

Pikamuokkaus kohdasta voi kätevästi valita useita eri asetuksia artikkelille/sivulle, sieltä voit valita niin kategorian kuin avainsanat.
Avainsanoja voidaan käyttää kategorioiden tavoin myös listaamaan tiettyjä artikkeleja sisältölistaus nostoissa sivustolla.