Bucket-browser-block

Heidi Rautasalo avatar

Päivitetty viimeeksi:

Avainsanat:

Etusivu » Artikkelit » Bucket-browser-block

Bucket-browser-block lisäosa käsit­telee tiedos­toja (kuten esimer­kiksi kuvia), kansioita ja Google bucket URL:n tallen­net­tuja asia­kir­joja. Se avaa mahdol­li­suuden lisätä sivulle media kirjaston sisältöä, koko­naisen kansion sisällön kerralla tai sen avulla tiedos­toja voi hakea sivulle ladat­ta­vaksi Googlen bucket URL osoit­teen kautta.

Lohko löytyy WordPres­sistä nimellä “Doku­mentit ja media” . Klik­kaa­malla sitä tulee edito­riin teksti “Select the infor­ma­tion to display”. Lohkoa koskevat kaikki tärkeimmät säätö- ja näyttö asetukset löydät lohkon sivu­pal­kista. Asetuk­sien kautta voit valita mistä haet tiedoston, miten se sivulla näkyy ja järjes­tyksen missä haetut tiedostot näkyvät.


Media kirjas­tosta haetun sisällön lisää­minen

Bucket browser block:in avulla kuvien lisää­minen sivulle tapahtuu näin.

Kun olet valinnut lohkon Doku­mentit ja media, siirry sivu­pal­kissa lisä­ase­tusten ensim­mäi­seen kohtaan Data source settings.

Bucket browser block source settings files

Valitse Data source kohdasta WordPress

Infor­ma­tion to display kohdasta Files

Klikkaa *Avaa media­kir­jasto* ‑nappia

Avautuu Media kirjas­tosi sisältö,

sieltä voit valita joko yhden kuvan tai useamman (pitä­mällä Shift näppäintä pohjassa).

Paina­malla nappulaa *Valitse* kuva/kuvat avau­tuvat edito­riin tiedos­to­muo­dossa.


Kansion lisää­minen

Valitse Data source settings kohdasta data source WordPress ja sen jälkeen näytet­tä­väksi tiedoksi Folder. Näytet­tävä tieto (infor­ma­tion to display) kohdan alle ilmestyy valikko, jossa on kaikki luomasi kansiot, voit valita niistä halua­masi kansion. Kuvassa näkyy kansio nimeltä “testi”, klik­kaa­malla valikon auki voit nähdä kaikki luomasi kansiot ja valita niistä minkä sisällön haluat ladata sivulle. Kun olet valinnut kansion, kansion sisäl­tämät asia­kirjat tulevat esille edito­riin, kukin omana tiedos­tona.

Bucket browser block source settings folder

Mikäli kansiot eivät näy vali­kossa

Voidak­sesi lisätä kansion sivulle, sinulla täytyy olla asen­net­tuna File­bird ‑lisäosa WordPres­siin. Sen lisäksi File­bird lisä­osan omista asetuk­sista, on käytävä aset­ta­massa (gene­roi­massa) File­bird REST API key (ks.kuva alla).

HUOM!! Mikäli File­bird ‑lisä­osaa ei ole asen­nettu tai lisä­osassa ei ole gene­roitu REST Api key:tä (ks. kuva alla) kansiot eivät edes tule näky­mään vaan lohko antaa huomau­tuksen, jossa muis­tu­te­taan lisä­osan sekä Rest api key:n puut­tu­mi­sesta!!!

Filebird settings REST Api key part
File­bird -lisä­osan asetuk­sien kohta, jossa voit gene­roida REST Api Key:n.

Google Bucket URL lisää­minen

Bucket Browser block:in kautta voi hakea tietoa myös ulkoi­sesta Googlen tallen­ne­tusta lähteestä. Tämä tapahtuu valit­se­malla Data source settings asetuk­sissa tieto­läh­teeksi Google. Alku­ti­lan­teena näet tämän.

Bucket browser block datasource Google

Googlen bucket URL kenttä on tyhjä. Voit halu­tes­sasi kirjoittaa teksti kent­tään halua­masi bucket Url osoit­teen ja painaa Browse nappia, jolloin avautuu ikkuna jossa näet valit­se­masi tieto­pankin tiedostot (ks.Kuva2). Sieltä voit valita halua­masi tiedostot ja paina­malla SAVE näppäintä valit­se­masi asia­kirjat latau­tuvat editori ikku­naan. Muista kuitenkin, että kirjoit­ta­masi bucket:n URL osoite ei “tallennu” ruutuun, vaan joudut kirjoit­ta­maan sen seuraa­valla kerralla uudel­leen.


Vaih­toeh­toi­sesti voi myös mennä asetuk­sissa Bucket browser block:in asetuk­siin (ks.Kuva 1) ja asettaa siellä halua­masi bucket:in URL osoit­teen, joka tulee siten auto­maat­ti­sesti kuvan Googlen bucket URL tyhjään ruutuun. Asetus tulee voimaan heti kun painat *Save Pattern* nappulaa. Tämä on kätevää jos haluat hakea aina tiedot samasta bucket:sta. Valinta on auto­maat­ti­sesti valmiina ja tiedos­tojen hake­minen täten helppoa.

Bucker browser APiI Url settings
Kuva 1. Bucket Browser Block:n asetuk­sissa kohta, jossa voi asettaa URL osoit­teen.

Kun olet osoit­teen kirjoittanut/ tallen­tanut ja painanut *Browse* ‑näppäintä avautuu ikkuna, joka näyttää suun­nil­leen tältä. Kuvassa on käytetty testi bucket:a, mallin­ta­maan tilan­netta.

Modal
Kuva 2. Valit­se­masi bucket:n tiedostot avau­tuvat modaa­liin.

Tiedoston näyttö asetukset

Lohkon näyttö asetuk­sista voit valita miten haluat tiedoston näkyvän sivulla.

Valin­ta­ruutu näyttää tältä:

Bucket browser block:n näyttöasetukset
Näyttö asetukset, oletus asetuk­sena kaikki valinnat ovat päällä.

Voit valita haluatko, että tiedos­tosta näyte­tään kuvake, päivä­määrä, kuvaus ja lataus linkki.


Tiedosto valinnat edito­rissa ja sivulla kuvin

HUOM! Kuvaus (desc­rip­tion )toiminto ei ole käytössä näissä malli kuvien tiedos­toissa, sillä niihin ei ole asetettu kuvausta! Kuvausta voi kuitenkin säätää samoin kun alla olevia muita kohtia.

icon, date, download
Iconi, pvm, linkki
date, download-link
Pvm, linkki
Download link
linkki
without any, only name
Kaikki valinnat poissa päältä.

Järjestys

Kohdassa järjestys voit järjestää valit­se­masi tiedostot joko otsikon tai päivä­määrän mukaan. Joko niin että tiedostot ovat nouse­vassa tai laske­vassa järjes­tyk­sessä sivulla.

Bucket browser block:n järjestys peruste
Voit järjestää Otsikon TAI Päivä­määrän mukaan
Nouseva ja laskeva järjestykuva
Nouse­vassa (Ascen­ding) TAI laske­vassa (Descen­ding) järjes­tyk­sessä

Jaa artik­keli: