Artikkelit

Toiset oppii hakkaamalla päätä seinään — lukemalla päähän sattuu vähemmän.

Etusivu » Artikkelit
  • Complianz eväs­teiden hallinta lisäosa

    Wp hallin­ta­puo­lella löytyvät kaikki asetukset Complianz eväs­teiden hallinta lisä­osaan. Tämä artik­keli antaa ohjeet Complianz lisä­osan käyt­töön. Kun klik­kaat Complianz lisä­osaa hallin­ta­puo­lella päädyt suoraan lisä­osan koje­lau­dalle. Koje­lauta näyttää yleis­ti­lan­teen lisä­osan asetuk­sista ja mm. uudet päivi­tysten mukana tulleet muutokset lisä­osassa. Alla olevassa kuvassa on avattu koje­laudan sisältöä tarkemmin. Lisä­osasta löytyy myös Ohjattu toiminto, Suos­tumus Banner, Inte­graa­tiot, Astukset,…


  • Eväs­teiden hallinta

    Sivulle tullessa, eteesi avautuu eväs­teiden hyväk­sy­mistä kyse­levä palkki. Palkissa on vaih­toeh­tona Hyväksyä tai hylätä kaikki sivuston eväs­teet. Kun valitset Näytä asetukset, voit valita tarkemmin mitä eväs­teitä hyväksyt.  Valin­tasi tallentuu vuoden ajaksi, jos käytät samaa laitetta ja Internet-selainta. Suos­tu­musta voi vaihtaa milloin vain. On kuitenkin huomioi­tava jos kieltää kaikki eväs­teet, sivus­tolle asetetut upotukset eivät näy oikein.…


  • Sivus­to­haku syno­nyymit

    Haku ei löydä tuloksia yhdys­sa­noista, mitä voin tehdä? Meitan sivus­toilla käyte­tään sivus­to­ha­ku­moot­to­rina Rele­vanssi lisä­osaa. Tämän lisä­osan asetuk­sista voi vaikuttaa siihen miten sivus­to­haku toimii ja mitä se löytää. Rele­vanssin asetukset löytyy sivuston hallin­ta­puo­len­va­li­kosta Asetukset > Rele­vanssi. Jos et näe Rele­vanssin asetuksia tai “Käyt­tä­jien haut” tilas­to­sivua ota yhteys tukeen. Syno­nyymit Sivus­to­haku ei auto­maat­ti­sesti osaa tunnistaa hakusa­nosta syno­nyy­mejä.…


  • Tapah­tu­ma­ka­len­teri (Pohjois-Karjalan tapah­tu­ma­ka­len­teri)

    Voit luoda ja upottaa näillä ohjeilla Pohjois-Karjalan tapah­tu­ma­ka­len­terin (widgetin) WordPress sivus­tolle. Tämä edel­lyttää että organisatiollasi/kunnallasi on jo syötet­tynä tapah­tumia tapah­tu­ma­ka­len­teri sivus­tolle. Tapah­tu­ma­ka­len­terin luomista varten tarvitset tunnukset pohjois-karjalan tapah­tumat sivus­tolle. Kirjau­tu­minen Tapah­tuma listauksen upot­ta­minen vaatii tunnukset pohjois-karjalan tapah­tu­ma­ka­len­teri sivus­tolle. Pyydä tunnukset Tapah­tu­ma­ka­len­te­riin oman orga­ni­saa­tiosi asiasta vastaa­valta henki­löltä. Usem­miten joku vies­tin­nästä vastaava henkilö. Tunnukse saatuasi mene tapah­tumat…


  • Pika­muok­kaus

    Hallin­ta­puo­lella kaikki artikkelit/sivut listauk­sessa on listattu kaikki sivus­tolla olevat artikkelit/sivut. Listauksen kautta yksit­täisen artik­kelin kohdalta pääsee muok­kaa­maan artik­kelia, voi avata pika­muok­kauksen, voi siirtää artik­kelin roska­ko­riin tai näyttää artik­kelin. Pika­muok­kaus löytyy niin sivujen kuin artik­ke­lien listauk­sesta ja se on kätevä ja nopea tapa muokata haluttua artik­kelia tai sivua. Pika­muok­kaus mahdol­listaa monia toimin­toja, siellä voi vaihtaa sivun…


  • Ote ‑lohko

    Ote on lyhyt kuvaus artik­kelin aiheesta. Otten ensi­si­jainen tarkoitus on saada lukija kiin­nos­tu­maan artik­ke­lista, että hän haluaa klikata artik­kelin auki. Ote lohkoa käyte­tään eniten sisäl­tö­lis­taus ‑lohkon kanssa. Otteen luominen Kun kirjoitat artikkelille/sivulle otteen, ote näkyy auto­maat­ti­sesti sisäl­tö­lis­tauk­sissa missä artik­keli on nostettu ja mihin on asetettu ote. Lisää­mällä ote, voidaan säätää ote siten, että se näkyy…


  • Custom post type UI ‑lisäosa

    Uuden Custon post Typen lisäys 6. Paina lopuksi Save post Type -> Jolloin post type tulee näky­viin hallin­ta­puolen valik­koon. Taxo­no­mioiden luonti Custom post typelle. 1. Mene kohtaa Add/edit Taxo­no­mies Add New Taxo­nomy 2. Täytä Perus asetukset (slug, label ja singular label) ja valitse mihin Post Typeen liität taxo­no­mian. 3. Vaihda Lopuista asetuk­sista True arvoiksi 4.…


  • Sivu­pohjat ja niiden hallinta

    Sivu­pohjat ovat valmiiksi tehtyjä aset­te­luja sisällön näyt­tä­mi­seen. Jokai­sella sisäl­tö­si­vulla on mahdol­lista olla erilainen aset­telu. Sivu­pohjia voi selata mene­mällä hallin­ta­nä­kymän vasem­masta reunasta “Ulkoasu — Editori”. Edito­ri­nä­kymän vasem­massa panee­lissa näet erilaisia vaih­toeh­toja, kuten Sivu­pohjat. HUOM! Suosit­te­lemme teke­mään uuden sivu­pohjan, ellet varmasti tiedä muutok­sien vaiku­tuksia sisäl­töön. Sivu­pohjan valinta ja tarkas­telu Uuden pohjan luominen Sivu­pohjan muok­kaa­minen Klik­kaa­malla “Sivut”-sivupohjan sisäl­tö­alu­eelle,…


  • Lohkon tyylit ja tyylit­tely

    Lähes kaikille WordPress lohkoille on on mahdol­lista määri­tellä tyylejä. Tyyleillä voit muokata mm. lohkon tekstin väriä, lohkon taus­ta­väriä, lohkon tekstiä, asettaa lohkolle reuna­täy­tettä (padding) sekä margi­naalia. Tyyli asetukset vaih­te­levat lohko kohtai­sesti. Perus­tyyli asetuk­sien lisäksi lohkoilla voi olla kusto­moi­tuja tyylejä. Nämä ovat yleensä painik­keita ja sijait­sevat ylinnä tyyli asetuk­sissa, niihin asetet­tuja tyylejä voi esikat­sella viemällä hiiren…


  • Koko sivun lohko­malli

    Voit luoda WordPressin lohko­mal­lien lisäksi koko­sivun lohko­mallin, tämä ominai­suus on käytet­tä­vissä WordPressin versiosta 6.5.3 alkaen. Koko sivun lohko­mallin voit hyödyntää monella eri tavalla. Voit luoda vaikka koko­naan eril­lisen sivun sivus­tolle niiden avulla käyt­tä­mällä sivu­poh­jana WordPressin tyhjää sivu­pohjaa. Tai esimer­kiksi hyödyntää alasivujen/artikkeleiden erilaisten hero­va­lin­tojen kohdalla. Mahdol­li­suuksia on monia. Kuinka luon koko sivun lohko­mallin? Koko sivun lohko­mallin…


  • Lohko­mallin luominen

    WordPres­sissä on ominai­suus, jolla voit luoda teke­mäs­täsi lohkosta (esim. sarak­keet joissa jokai­sessa on sisältöä, tai ryhmä jonka sisällä on useita lohkoja) lohko­mallin. Lohko­mallia voisi siis kutsua nimellä “uudel­leen käytet­tävä lohko” ja niitä kutsu­taan myös monesti puhe­kie­lessä patter­neiksi, joka tulee lohko­mallin englan­nin­kie­li­sestä nimestä pattern. Lohko­mallin luominen Lohko­mallin luominen on helppoa. Sinun tarvitsee valita vasemman puolei­sesta “porras­va­li­kosta”…


  • Ajas­tettu vanhe­ne­minen (PublishPress Future)

    Sivu tai artik­keli voidaan laittaa vanhe­ne­maan auto­maat­ti­sesti tiet­tynä ajan­koh­tana käyt­täen PublishPress Future lisä­osaa. (Jos lisä­osaa ei ole asen­nettu Meitan toimesta, pyydä asen­nusta tuesta) Ajan­kohdan lisää­minen ja muok­kaa­minen Vaikka lisäosa on asen­nettu, niin mitään vanhe­ne­mi­sa­jan­kohtaa ei auto­maat­ti­sesti valita, kun sivu tai artik­keli luodaan, vaan tämä on valit­tava asetuk­sista. Asetus löytyy artik­kelin tai sivun muok­kauk­sessa oikeasta sivu­pal­kista.…