Artikkelit

Toiset oppii hakkaamalla päätä seinään — lukemalla päähän sattuu vähemmän.

Etusivu » Artikkelit
  • Tapah­tu­ma­ka­len­teri (Town­base)

    Town­base tapah­tu­ma­ka­len­terin voi upottaa sivuille näillä ohjeilla. Ohjeet on luotu käyt­täen Etelä-Karjalan tapah­tu­ma­ka­len­teria tapah­tu­ma­jär­jes­tä­jänä Eksote, mutta samoilla peri­aat­teilla pitäisi myös muut Town­base upotukset toimia. Kirjau­tu­minen Tapah­tuma listauksen upot­ta­minen vaatii Town­base tunnukset. Pyydä tunnukset Townbase:en oman orga­ni­saa­tiosi asiasta vastaa­valta henki­löltä. Usem­miten joku vies­tin­nästä vastaava henkilö. Tunnukse saatuasi mene tapah­tumat sivus­tolle ja etsi kirjau­tumis linkki. Etelä-Karja­lalla se…


  • RSS-syöt­teen upotus

    WordPres­siin voidaan upottaa sisältöä RSS-Syöt­teinä. Tämä tekniikka on hyvin yleinen edel­leen monilla sivus­toilla inter­ne­tissä ja jos halua­masi sivuston syöt­teen osoi­tetta ei suoraan löydy, niin se toden­nä­köi­sesti on kuitenkin olemassa ja selviää kysy­mällä kyseisen sivuston yllä­pi­dolta. Upot­ta­minen tapahtuu RSS nimi­sellä lohkolla. Lohko löytyy lohko­se­lai­mesta tai vaikka kirjoit­ta­malla tyhjään kappa­le­loh­koon /rss RSS lohko kysyy asetuk­sina ainoas­taan osoi­tetta…


  • Doku­mentit ja media

    Doku­mentti ja media listaukset tehdään Doku­mentit ja media lohkolla: Lohkon kaikki asetukset löydät oikean puolen sivu­pal­kista. Mikäli sivu­palkki on kiinni se voi avata paina­malla kuvan osoit­tamaa nappia. Tieto­läh­teen asetukset Tieto­läh­teenä doku­men­teille ja medialle voi toimia: Mikäli haluat näyttää WordPressin media­kir­jas­tosta yksit­täisiä tiedos­toja. Valitse näytet­tä­väksi tiedoksi “Tiedos­toja” ja Klikkaa Avaa media­kir­jasto ‑paini­ketta sivun sisäl­lössä: Voit valita…


  • Tavutus

    Tuvutus (eng. Hype­na­tion) on käsite joka tarkoittaa tapaa ja sään­töjä siitä mistä kohtaa sana katkais­taan tavu­vii­valla, kun se muuten menisi rajo­jensa ulko­puo­lelle. Tavutus on täysin kielestä riip­pu­vainen ja siksi siihen ei löydy kaikille yhteistä auto­maat­tista työkalua. Vaikka auto­maat­tista työkalua käyte­täi­siinkin, niin hali­taan lisäksi mahdol­li­suus omiin mukau­tet­tuihin rivin­vaih­toihin. Meitan tarjoa­massa WordPress ratkai­sussa ei ole auto­maat­tista tavu­tusta…


  • Piilot­ta­minen haku­tu­lok­sista

    Haku­tu­lok­siin voidaan jonkun verran vaikuttaa seuraa­villa asetuk­silla. Jotta nämä toimivat pitää sivus­tolle olla asen­net­tuna tarvit­tavat lisä­osat (Yoast-SEO ja Rele­vanssi). Jos et löydä tässä ohjeessa esitel­tyjä toimin­toja, niin ota yhteyttä Meitaan ja pyydä apua. Piilot­ta­minen haku­tu­lok­sista. Kun kirjoitat artik­kelia tai sivua löytyy oikeasta yläkul­manta Yoast-SEO lisä­osan asetusten sivu­palkki. Kun avaat sivu­palkin alhaalta löytyy “Advanced” kohta ja…


  • Uuden käyt­täjän lisää­minen ja käyt­tä­jä­roolit

    Uusia käyt­täjiä pystyy lisää­mään WordPress sivulle ainoas­taan “yllä­pi­täjä” ‑roolilla olevat käyt­täjät. Käyt­tä­jälle annettu rooli vaikut­tavat siihen mitä käyt­täjä pystyy sivulla teke­mään. Yllä­pi­tä­jällä on myös oikeudet käyt­täjän pois­ta­mi­seen. Käyt­täjän lisää­minen Uuden käyt­täjän lisää­minen tapahtuu mene­mällä ohjaus­nä­kymän kohtaan käyt­täjät ja lisää uusi käyttäjä(katso kuva alla): Uutta käyt­täjää varten pitää antaa avau­tu­viin kent­tiin vähin­tään käyt­tä­jä­tunnus, sähkö­pos­tio­soite, sala­sana ja…


  • Meita support

    Meita tuki on tehty meita base- lisä­osalla. Katso, että lisäosa on otettu käyttöön.(katso kuva alla) Meitan tukeen saa yhteyden meita support- kohdasta etusivulla.(katso kuva alla) Paina­malla meita support- kohdasta hiirellä avautuu lomake, jossa kysy­tään seuraavia tietoja(katso kuva alla). Lisää otsikko, joka kuvaa aihetta mahdol­li­simman hyvin Kuvaile asia mahdol­li­simman tarkasti ja Liitä lisäksi halua­masi tiedostot esim.…


  • Artik­ke­li­kuvat

    Artik­ke­li­kuva näkyy näkyy artik­kelin taus­talla ja sen voi lisätä kullekin artik­ke­lille erik­seen kuvaa­maan artik­kelin sisältöä(katso kuva alla). Artik­ke­li­kuva lisä­tään seuraa­vasti: Paina oikealla yläreu­nassa olevaa Tallenna napin vieressä olevaa kuva­ketta. Sen jälkeen valitse kohta artik­keli, jonka jälkeen artik­ke­li­kuva löytyy heti ensim­mäi­senä vali­kosta. Paina aseta artik­ke­li­kuva- kohdasta ja valitse sopiva kuva.( katso kuva alla). Kuvan voi valita…


  • PTV-palvelun upot­ta­minen

    PTV-palvelun lisää­minen tapahtuu seuraa­vasti: Valitse lohko plus- merkistä Kirjoita haku­kent­tään ptv service Valitse PTV Service Palve­lua­se­tuksia pääsee muok­kaa­maan oikeassa yläkul­massa olevan ratas kuvak­keen alta, kohdasta lohko. Palve­lua­se­tukset kohtaan syöte­tään haluttu palvelu. Kirjoita halua­masi palvelun nimi “Palvelu” haku­kent­tään esim. “Lääkärin tai hoitajan vastaan­otto ajan­va­rauk­sella” ja valitse se avau­tu­vasta listasta. (Kuva alla) Huom! Haku toimii vasta kun…


  • PTV-palve­lu­ka­navan upot­ta­minen

    PTV-palve­lu­ka­navan upot­ta­minen tapahtuu seuraa­vasti: Valitse plus- merkistä lohko Kirjoita haku­kent­tään PTV Servicec­hannel Paina PTV Servicec­hannel Palve­lua­se­tuksia pääsee muok­kaa­maan oikeassa yläkul­massa olevan ratas kuvak­keen alta, kohdasta lohko. Palve­lua­se­tukset kohdasta löytyy asioin­ti­ka­navan eri haku­vaih­toehdot. “Suodata palve­lulla” kohdassa valitset etsitkö palvelun- vai palve­lu­ka­navan nimellä.- Kun valinta on päällä, kirjoita ”Palvelu” kohtaan palvelun nimi, kentän alapuo­lella esite­tään valin­ta­lis­taus eri…


  • Ohjeet sisäl­lön­tuot­ta­jille saavu­tet­ta­vuu­desta

    Sivujen saavu­tet­ta­vuus on yksi tärkeim­mistä asioista WP- sisältöä tehdessä. Valik­kojen help­po­käyt­töi­syys eri lait­teilla ja erilaisten käyt­tä­jien huomioon otta­minen ovat avai­na­se­massa sivuja luotaessa. Sivujen teema toimii pohjana sivujen selkey­delle, kuten valik­ko­si­jainnit ja painik­keiden sijainnit/muodot. Sivuilla oleville kuville kannattaa aina lisätä alt- teksti, jolloin jos kuva ei jostain syystä näy, voi teks­tistä päätellä, mitä kuvassa on. (katso…


  • Sivun url.n muut­ta­minen

    Voit muokata WordPressin URL-osoit­teita edito­rissa sivun tai artik­kelin asetuk­sista. Asetukset sivu­pal­kista löytyy kohta “Kesto­linkki”. Vastaava asetus löytyy myös artik­ke­leille. Voit tästä muuttaa sivun URL osoit­teen loppuosan. (teksti viimeisen / merkin jälkeen). Jos haluat sivulle koko­naan oman erityisen url osoit­teen, niin tee sivua varten oma uudel­le­noh­jaus. URL osoit­teet Oletuk­sena WordPress luo url osoit­teen viimeisen osan sivun…